Konkurranseresultat 2011

[ Resultat 2002 ] [ Resultat 2003 ] [ Resultat 2004 ] [ Resultat 2005 ] [ Resultat 2006 ] [ Resultat 2007 ][ Resultat 2008 ] [ Resultat 2009 ] [ Resultat 2010 ] [ Resultat 2011 ]

Vinnerne av NQF-konkurransen 2011

Suppe på en spiker

Åpen klasse


1. premie

Turid Tønnessen: Tilfeldigheter (30cm x 220cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Et nydelig arbeid. De selvfargede stoffene er satt sammen med en artistisk kreativitet . Den varierte tette quiltingen gir en dimensjon som hever totalinntrykket. Komposisjonen har spennende elementer som skaper en helhet. Suppe på en spiker er tilfeldigheter.

1.premie Åpen klasse: Turid Tønnesen - Tilfeldigheter (30cm x 220cm)

2. premie

Kjersti Thoen: Suppe på en spiker (30cm x 220cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Teppet er spenstig oppdelt og sammenbundet med artige materialer. Tematikken kommer klart fram med naturalistiske elementer . Applikasjonene er delikat utført. Ruter og striper gir en harmonisk bakgrunn og utgjør en samlet komopsisjon og rytme. Arbeidet forteller en gjenkjennende historie.
2. premie Åpen klasse: Kjersti Thoen - Suppe på en spiker (30cm x 220)

3. premie

Eva Melhus: Suppe på en spiker (30cm x 220cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Arbeidet har en spennende tolking av tema. Et kreativt veggsmykke med sterke kontraster og fargespill. Quilten har særpreg med sitt edderkoppspinn med rytmisk sammensatte elementer. Et pent utført arbeid.
3. premie Åpen klasse: Eva Melhus - Suppe på en spiker (30cm x 220cm)


Tradisjonell klasse

1. premie

Magnhild Tautra: Restesuppe med stramme striper (150x220cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Vinnerteppet utmerker seg både kompossisjonsmessig, fargemessig og håndverksmessig. Det visuelle uttrykket er sterkt og helhetlig. Fargebruken er bevisst og spenstig utført. Hoveddelen av teppet er et nitid håndarbeid som er nydelig utført. Dette fremheves av svart/hvitt elementene. Quilten utmerker seg i denne konkurransen.
1. premie Tradisjonell klasse: Magnhild Tautra - Restesuppe med stramme striper (150cm x 220cm)

Beste håndverksmessige arbeid

Magnhild Tautra: Restesuppe med stramme striper (150cm x 220cm)

Juryen uttaler: Dette arbeidet er i særklasse med tanke på teknisk utførelse. Juryen er imponert over quilters nøyaktighet, bevisste fargesammensetning og bruken av kontraster. Quilten er en klar vinner av beste håndverksmessige arbeid.

2. premie

Eirin Haltuff Smestu: Blomstring på steingrunn (30cm x 220cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Quilten er som en metafor på tema "suppe på en spiker". Denne quiltens tittel gjenspeiler poetisk de vakre blomstene som vokser opp av steingrunn. Applikasjonen er nydelig utført, arbeidet gir en estetisk opplevelse og harmoni. Her er tradisjonelt håndverk utført på en flott tradisjonell måte.

3. premie

Eirin Haltuff Smestu: Stjernesuppe på 4 spiker (150cm x 220cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Et nydelig arbeid i avstemte farger med spenningsmomenter. Stjernene og sirklene er håndverksmessig delikat utført og gir arbeidet et harmonisk løft.

3.premie Tradisjonell klasse: Eirin Haltuff Smestu - Stjernesuppe på 4 spiker (150cm x 220cm)