Kurs Årsmøtehelgen 2018

NQF tilbyr 24 kurs med 13 flotte kursledere. Mange av dem har undervist for NQF tidligere, men tre av dem er kanskje nye for noen. De presenterer seg her.

Kursledere 2018

Hanne Asbey, Skottland
Trine Bakke, Akershus
Dawn Cameron-Dick, England
Signe Haugen, Hordaland
Patricia Iden, Sogn og Fjordane
Helle C. E. Løvenskiold, Oslo
Gerd Gellein Merkesdal, Vestfold
Grete Gulliksen Moe, Oslo
May-Lisbeth Ringsell, Østfold
Sylvi Ruud, Hedmark
Nina Strandsplads, Akershus
Bente Sveberg Tangen, Buskerud
Turid Margaret Uren, Hordaland

Hanne Asbey

Hanne er født og oppvokst i Målselv i Troms og skriver dette om seg selv:

«Jeg ble gift med en engelskmann og har bodd i Storbritannia siden 1972, først i England, men senere i Skottland. I 70-årene sydde jeg forskjellige prosjekter med tradisjonelle sekskanter, men da jeg bodde på Hebridene fikk jeg virkelig smaken på flere typer lappesøm og quilting. Først sydde jeg bare tradisjonelle tepper, men det har siden utviklet seg til mange tepper med kreative ideer.

Jeg har vunnet mange premier på utstillinger både i England og Skottland og jeg har vært en trofast bidragsyter til The Festival of Quilts i Birmingham. I 2016 hadde jeg en separatutstilling på The Knitting and Stitching Show i Edinburgh.»

Se også Norsk Quilteblad 2/2017 s. 25. red.anm.

 

Dawn Cameron-Dick

Dawn er født og oppvokst i USA, men bor nå i Somerset, nær Bristol i England. Hun skriver dette om seg selv:

«Jeg er en selvlært, tradisjonell quilter. Min første quilt sydde jeg i 1971. Da jeg bodde i Saudi Arabia og Belgia i elleve år, underviste jeg i quilting. Jeg har skrevet fire bøker, to av dem om teknikken jeg utviklet i 1980-årene: usynlig maskinapplikasjon. Den teknikken lar deg sy håndsømsliknende applikasjon med symaskin, uten bruk av Vliesofix eller satengsting (tett sikksakksøm).

Jeg underviser over hele verden og legger vekt på å bygge opp grunnleggende ferdigheter hos deltagerne samtidig som vi alltid husker på å ha det gøy.»

Dawn underviser på engelsk.

 

Patricia Joan Iden

Patricia kommer opprinnelig fra Surrey, sør i England. Hun skriver dette om seg selv:

«Min yrkeskarriere hadde jeg i utgangspunktet innen publisering og markedsføring. I London arbeidet jeg blant annet for motemagasinet Vanity Fair og for magasinet Country Life. Min ektemann, en norsk arkitekt, traff jeg i London. Vi flyttet til Vestlandet og slo oss ned på hans slektsgård på Fure i Fjaler i Sogn og Fjordane.

I Norge tok jeg fagutdanning som aktivitør og arbeidet som det ved Sogn og Fjordane Røde Kors, Haugland rehabiliteringssenter. Jeg var daglig leder for aktivitetsavdelingen der. I rehabiliteringsarbeidet lærte jeg blant annet klientene å sy lappeteknikk på symaskin.

Siden 1980 har jeg holdt en lang rekke kurs og samlinger knyttet til applikasjon og quilting, både håndsøm og maskinsøm. Kursene har vært holdt over store deler av Sør-Norge.

Jeg forsøker stadig å oppdatere og fornye meg når det gjelder teknikker, maskiner og programvare knyttet til disse. Symaskiner er også min store lidenskap.

Valmuer, prestekrager, kornblomster, hvitveis, blåveis og forskjellige sopper er naturlige bildemotiver jeg bruker igjen og igjen. Så ofte jeg kan bruker jeg de mulighetene som ligger i dekorsøm-programmene som er innebygd i symaskinene.»

 

Viktig informasjon

  • Påmeldingen til Årsmøtehelgen og kursene åpner tirsdag 26. september 2017
  • Kursene står med to priser. Den første gjelder for medlemmer som melder seg på før 17. oktober, den andre for medlemmer og ikke-medlemmer fra tirsdag 17. oktober.
  • Kursene passer for alle der forkunnskaper/nivå ikke er nevnt spesielt.
  • Kurskompendium og/eller materialpakker kjøpes direkte av kursleder på kurset. Noen er obligatoriske, andre ikke. Husk kontanter!
  • En detaljert liste over nødvendig materiell og utstyr sendes til påmeldte deltagere senest medio februar 2018.

Generelt for alle kurs på årsmøtehelgen

  • Ønsker du å ta notater tar du med skrivesaker.
  • Der ikke annet er spesifisert, tar du med egne sysaker: synåler, knappenåler/klyper, sytråd, saks, skjærehjul, sykritt eller lignende, ...
  • Alle kursrom som trenger det, blir utstyrt med en til to skjærematter og ett til to strykejern og -brett. Det kan bli litt kø. Du kan ta med eget utstyr, men vær forberedt på at ikke alle kan bruke eget strykejern samtidig. Sikringene kan gå.
  • Hvis du har med strykejern er det lurt å ha med egen skjøteledning til det.
  • Hvis du har med symaskin er det viktig også å huske alle symaskinføtter og annet utstyr til maskinen, instruksjonsboken og en skjøteledning.

 

Kurs 01


Invisible Machine Appliqué
(Usynlig maskinapplikasjon)
Dawn Cameron-Dick
Fredag kl. 13:00–18:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
+ obligatorisk materialpakke kr 250
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

NB! Kurset holdes på engelsk. Se omtale av Dawn.

Would you like a soft, traditional looking appliqué but cannot face doing it by hand? Then Invisible Machine Appliqué is for you! No bonding web or satin stitch and almost any sewing machine can do it. In this class, we do not make a specific project. I feel it is best to learn without the added stress of making an item look good and get it finished. We all have enough UFO's!

First, I help everyone set up their machine to produce a perfect invisible stitch. During this process, most people find they learn a lot about their machines. I explain which needles, threads and feet to use. Then we make several different shapes so everyone can make samples of how to turn under their edges ready to appliqué. It is a fun stress free workshop that every quilter will benefit from.

Kurs 02

 
Vesker
Sylvi Ruud
Fredag kl. 13:00–18:00 OG lørdag kl. 13:00–19:00 (11 timer!)
Pris: kr 1350/1500
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, m.m.

Dette er et todagerskurs. Først får du et lite foredrag om hvordan du kan sette sammen to eller tre deler til en veske. Størrelse og utseende kan varieres etter smak og behov. Ulike materialer og kombinasjoner av disse omtales. Jeg viser flere vesker som inspirasjon. Jeg viser noen få forskjellige typer lokk, lukninger og lommer og veileder i noen få ulike måter å sy sammen vesker på. Metode velges ut fra typen veske: Skulderveske, liten selskapsveske, …

Du lærer konstruksjon, tegning og søm av egen veske. Underveis kan du også følge med på instruksjon som gis til andre deltagere. Med hjelp lager du en skisse av vesken du vil sy og velger stoff du vil bruke. Du syr front og bakstykke og eventuelt lomme om du vil. Resultatet blir ulike vesker fordi kurset blir individuelt tilpasset hver deltager.

Kurs 03

Vi syr sommerfugler
Nina Strandsplads
Fredag kl. 13:00–18:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
+ obligatorisk mønster fra designeren kr 75
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Papirsøm er igjen i vinden som aldri før og jeg viser dere hvordan, samt enkle triks som tar bort frustrasjoner som kan dukke opp. Først syr vi små sommerfugler for å få inn teknikken før vi går løs på den store, hvis vi får tid. Fortrinnsvis symaskin, men det går med håndsøm også.

Kurs 04

Blomstereng
Patricia Iden
Fredag kl. 13:00–18:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
+ obligatorisk materialpakke kr 450
Materialpakken inneholder alt du trenger unntatt sytråd, bl.a. ferdig kuttet stoff med Vliesofix.
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, sytråd m.m.

Med symaskin overføres mønsteret til bakgrunnsstoffet. Deretter applikeres blomstene med detaljer på stoffet. Teknikken er populær fordi du slipper å bruke overføringspenn og lysbord. Teknikken egner seg også godt på mørke bakgrunnsstoff. Du vil oppdage nye måter å bruke symaskinen på og vil lære ulike applikasjonsmetoder, satengsøm, franske knuter og dekorsømmer.

Kurset holdes på norsk. Se omtale av Patricia.

Kurs 05

«Modern quilting» – Designkurs
Signe Haugen
Fredag kl. 13:00–18:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
Materiell/utstyr: A4-blokk med rutepapir, blyant(er), et godt viskelær, linjal, tape og fargestifter/fargeblyanter.

Design din egen Modern quilt. Med utradisjonell bruk av tradisjonelle (og andre) blokker skal vi tegne/designe vår egen quilt. Vi leker oss med papir, blyant og fargestifter og utvikler vår egen spesielle quilt. Store og små geometriske mønstre gir et moderne uttrykk.

Kurs 06

Buelinjalen «The Learning Curve Ruler»
Helle C. E. Løvenskiold
Fredag kl. 13:00–18:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
+ obligatorisk kurskompendium ca. kr 50
+ linjal som du kjøper selv før kurset
Materiell/utstyr: Ta med linjalen «The Learning Curve Ruler» fra Linda Warren Designs, symaskin, stoff m.m. Linjalen kan kjøpes i de fleste quiltebutikker for ca. kr 230.

Tradisjonelle blokker med buet linjal.
Kurver ser vanskelige ut å sy, men med denne beskjedne linjalen kan tradisjonelle blokker få et mer moderne og intrikat uttrykk. Da jeg fikk linjalen var jeg litt skeptisk. Den så liten og uinteressant ut, men da jeg begynte å leke med den ble jeg frelst! Morsom, enkel – og så fine blokker som det ble! Dette vil jeg gjerne spre videre.

Vi lager blokker med buede former, enkelt og greit. Alt blir fint, jeg lover. Vi syr kurver uten knappenåler, syr blokker for store og renskjærer dem til perfekt størrelse. Velkommen til et veldig morsomt og (jeg advarer) kanskje vanedannende kurs.

Kurs 07

New York Beauty
Dawn Cameron-Dick
Lørdag kl. 13:00–19:00 (6 timer)
Pris: kr 900/1050
+ obligatorisk materialpakke kr 250
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

NB! Kurset holdes på engelsk. Se omtale av Dawn.

This is an amazing quilt and believe it or not, a very easy one to make! And a great way to use up scraps. I will show you how to make the curved point units on your machine using foundation papers. One warning, this can be addictive! Next, I will help you set up your machine to do Invisible Machine Appliqué so we can add the curves without having to inset the seams. Voila! The block is done. You won't want to stop making «just one more»! Whatever your colour choices, this is one knock-out quilt you will want to make time and time again.

Kurs 08

Abstrakt journalquilt
Hanne Asbey
Lørdag kl. 14:00–19:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
+ obligatorisk materialpakke kr 275
Materialpakken inneholder nesten alt du trenger: stoffer til front og bakside vattering og en trådsnelle.
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.
Størrelsen på arbeidet blir 30 cm x 22 cm.

En journalquilt er et fint, lite prosjekt for å lære en ny teknikk eller registrere et spesielt øyeblikk. Du vil bruke mitt mønster på kurset, men jeg vil også vise deg hvordan du kan tegne ditt eget. Vi bruker Vliesofix/Bondaweb og en enkel måte å mestre konstruksjonsteknikk. Detaljer legger vi til med maskinbroderi.

Kurset holdes på norsk. Se omtale av Hanne.

Kurs 09

Bladranke
Nina Strandsplads
Lørdag kl. 13:00–19:00 (6 timer)
Pris: kr 900/1050
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Sy buer uten buede sømmer

Vi syr rette sømmer og setter sammen en enkel eller dobbel bladranke. Til slutt kommer det magiske grepet som gir bladene buede former. Teknikken kan brukes i mange varianter.
 

Kurs 10

       

Electric Quilt 7 (EQ7)
Turid Margaret Uren
Lørdag kl. 13:00–18:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
+ obligatorisk kurskompendium kr 50
Materiell/utstyr: Ta med datamaskin med programmet EQ7 ferdig installert, gjerne læreboken til programmet, skjøteledning og skrivesaker.
NB! Et kurs for deg som har installert programmet EQ7, men som ikke har kommet helt i gang enda.

EQ7 er et veldig spennende «leketøy/verktøy» som mange vil elske når de først lærer det å kjenne. Kanskje har du installert det, men så har det stoppet opp? Det kan være litt skremmende å ta det i bruk.

Jeg har jobbet med EQ7 i veldig mange år, og føler at jeg behersker de fleste måtene å utnytte programmet på. Jeg går gjennom de mest elementære delene og sammen designer vi noen små arbeider. Du lærer det du trenger for å føle deg trygg på egen hånd. Du får et lite, enkelt kurskompendium der jeg har «tegnet og fortalt» noen små, enkle ting.

  • Hvordan begynne å lage blokker, sette dem inn i et teppe etc.
  • Hvordan tegne applikasjonsblokker

Kurs 11

Naiv applikasjon etter innfallsmetoden
Trine Bakke
Lørdag kl. 14:00–18:00 (4 timer)
Pris: kr 100/100
Materiell/utstyr: Ta med skrive- og tegnesaker, stoff- og papirsaks, hvis du har
NQF stiller med noe materiell og utsyr.
NB! Kurset er spesielt for barn og unge og for deg som vil holde kurs for dem.
NB! Påmelding av barn og unge under 18 år gjøres UTENOM den elektroniske påmeldingen. Send en e-post direkte til kurskomiteen ved Olaug Unnerud, kurs1@nqf.no

Et klipp-og-lim-kurs med fokus på fri stoffklipping uten mønster. Vi bruker gjenstander som vi SER på. Deretter skisser vi opp med fargeblyanter rett på stoffbiter som igjen klippes ut. Intet fokus på applikasjonsteknikk, men på å gjenskape en form, brekke gjenstander ned til elementer som det er mulig å gjengi i stoffbiter. Resultatet blir en pappskive dekket av stoffbiter mer eller mindre festet med lim eller knappenåler.

Kurs 12

Japansk landsby
Patricia Iden
Lørdag kl. 13:00–19:00 (6 timer)
Pris: kr 900/1050
+ obligatorisk materialpakke kr 500
Materialpakken inneholder alt materiell unntatt sytråd.
Materiell/utstyr: Ta med symaskin med applikasjonssøm, sytråd, m.m.

Bildet kan lages i sommer- eller vinterversjon.

Mønsteret blir overført til bakgrunnsstoffet ved hjelp av symaskin og en fotokopi. Materialpakken inneholder ferdig utstansede småhus med Vliesofix på baksiden. Slik får du bedre tid til å prøve ut forskjellige dekorsømmer på symaskinen. Symaskin med applikasjonssøm er nødvendig for dette kurset.

Kurset holdes på norsk. Se omtale av Patricia.

Kurs 13

Tredimensjonale bretteteknikker
Signe Haugen
Lørdag kl. 13:00–18:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Vi leker oss med strukturer på overflatene som gir en spennende tekstur og fine skyggevirkninger. Enkle sømteknikker sammen med bretting og manipulering av stoffbiter gir spennende effekter. Du får en innføring i størrelsesberegning som kan være til hjelp senere.

Kurs 14

Håndsøm over papp (EPP)
Bente Sveberg Tangen
Lørdag kl. 14:00–18:00 (4 timer)
Pris: kr 600/750
+ obligatorisk kurskompendium og materialpakke kr 100
Materialpakken inneholder ulike pappmaler, nåler, malplast og vatt til glassbrikke.
Materiell/utstyr: Ta med utstyr for håndsøm.
NB! Nybegynnerkurs i håndsøm over papp

Håndsøm over papp (English Paper Piecing)

Ønsker du å finne ut om håndsøm er noe for deg eller se mulighetene med de ulike malene uten store innkjøp? Da er dette kurset for deg.

Med EPP kan du sy over alt, både små og store prosjekter. Når alt er klargjort, kan du ha det med på flyplassen, i bilen, på fergekaia, ved sykesenga, på sidelinja eller der du måtte ønske.

Du kan lage blokker som skal sys sammen for hånd eller på maskin, former som applikeres ned på bakgrunn eller bare sy bit for bit til ønsket størrelse er nådd.

Du lærer hvordan du kan forberede/klargjøre et prosjekt, lage kuttemaler, bruke akrylmal, lim og tråkling og hvordan du velger nåler. Jeg snakker om hva du trenger, og hva som er kjekt å ha.

Vi syr en liten glassbrikke/koppunderlag og en blokk som kan monteres med maskin. Vi lager også former som skal monteres ned på bakgrunn.

Kurs 15

Rundt og rundt går det
Helle C. E. Løvenskiold
Lørdag kl. 14:00–19:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
+ obligatorisk kurskompendium ca. kr 50
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Rundt og rundt går det

– teppe av resteremser eller nye remser!

Du kan bruke rester av remser fra forskjellige stoff, remser av nye stoff eller en Jelly Roll med bredde 2 ½ tommer/inch. Vi syr remser sammen, syr rundt i ring, kutter, spretter litt, stryker kanskje litt, … Ja, dere forstår sikkert hva jeg mener. Kjempegøyal, smart metode med kjempefint resultat. Kom og lek. Her blir det moro og uventede resultater.

Kurs 16

Klackmatta (Lappematte)
Gerd Gellein Merkesdal
Lørdag kl. 14:00–19:00 (5 timer)
Pris: kr 750/900
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

«Klackmatta» er det svenske ordet for matter som er satt sammen av små stoffbiter som ligner hælen på en sko. Bitene ligger lagvis, nesten som takstein. De ble ofte sydd av ullstoffer med broderier på. På dette kurset syr vi dem av gamle olabukser.

Kurs 17

Husblokker
May-Lisbeth Ringsell
Søndag kl. 9:00–12:00 (3 timer)
Pris: kr 450/600
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Du lærer fort å sy disse husblokkene som bare består av to stoff pr. blokk. Du kan forberede noe hjemme. Informasjon om dette får du sammen med materiallisten når du er påmeldt. Blokkene kan sys i tre ulike størrelser. Du kan sy for hånd eller på maskin.

Kurs 18

Nåleputer i mange varianter
Grete Gulliksen Moe
Søndag kl. 9:00–12:00 (3 timer)
Pris: kr 450/600
+ obligatorisk materialpakke kr 150
Materiell/utstyr: Ta med utstyr for håndsøm

Jeg elsker nåleputer i alle varianter og har laget mange forskjellige utgaver gjennom 30 år som forfatter og tekstildesigner. Nåleputer i bomull, silke og ull. Nåleputer sydd over papp (English Paper Piecing). Nåleputer i rare former – og nåleputer av enkle blokker, der noen er sydd på Rasterquick fra Vlieselin.

På kurset syr vi nåleputer i ull. Vi bruker tynne ullstoffer, f.eks. rester fra bunadssøm og vi leker oss med broderisting og ullgarn/lingarn i mange varianter.

Kurs 19

Easy Instant Landscapes
(Lette, raske landskap)
Dawn Cameron-Dick
Søndag kl. 9:00–13:00 (4 timer)
Pris: kr 600/750
+ obligatorisk materialpakke kr 250
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

NB! Kurset holdes på engelsk.

Do you think you can’t draw? Well, you don’t really need to draw, in order to have fun making one of my two different landscapes. I will show you how. We use an easy bonding technique with decorative threads and stitches on your machine to create a unique landscape. We will discuss using value to gain perspective and different threads to add drama to your work. Raid your batik stash, hand dyed fabrics or some of your favourite tone-on-tone collection.

I will bring many different threads for you to try and some interesting fabrics for sky, water and land in case you decide to change any of the fabric you’ve brought. This workshop is low on pressure but high on satisfaction.

Kurs 20

 

Svartskogen
Hanne Asbey
Søndag kl. 9:00–12:00 (3 timer)
Pris: kr 450/600
+ obligatorisk materialpakke kr 275
Materialpakken inneholder nesten alt du trenger: stoffer til front og bakside vattering og en trådsnelle.
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Svartskogen, veggbilde eller løper

Dette prosjektet er laget i vinterfarger, men det kan lett tilpasses en annen sesong. Det kan være høstfarger med blader som ligger på bakken eller sommerfarger med treet fullt av friske blader. Kanskje gjør det seg som en bordløper med et tre i hver ende? Applikering ved hjelp av Vliesofix, bruk av skjærekniv og lett quilting, enten med overtransportør (Walking foot) eller på frihånd.

Kurset holdes på norsk. Se omtale av Hanne.

Kurs 21

Frihåndsquilting for nybegynnere
Nina Strandsplads
Søndag kl. 9:00–13:00 (4 timer)
Pris: kr 600/750
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Jeg hjelper deg i gang med å frihåndsquilte på vanlig symaskin. Vi ser på hvordan du bør stille inn maskinen og du får enkle tips. Vi leker oss med mønstre du kan trene på. På kurset kommer du garantert i gang med frihåndsquilting, så er det bare å øve mer hjemme etter hvert.

Kurs 22

 

Samlebånd, hurtigteknikker og gode råd
Turid Margaret Uren
Søndag kl. 9:00–13:00 (4 timer)
Pris: kr 600/750
+ obligatorisk kurskompendium kr 50
Materiell/utstyr: Ta med symaskin, stoff m.m.

Gjennom et langt quilteliv har jeg vært innom veldig mange tidsbesparende og forenklende sømteknikker som jeg ikke tenker så veldig over til vanlig, men som jeg gjerne vil dele med andre quiltere «nå på tampen» av mitt quilteliv! Noen teknikker er mine egne, andre har jeg plukket opp underveis. Kurset er ikke basert på mange spesial-linjaler! Et par vanlige rette linjaler og noen papirmaler (som jeg har med) er alt vi trenger.

På kurset syr vi en liten quilt, der mange av disse nyttige teknikkene er lagt inn:

  • Diverse remseteknikker
  • Enkel papir-søm (to forskjellige typer)
  • Samlebånd-søm av én blokk
  • Samlebånd-søm av sammensatte mellomverk og kanter
  • Samlebånd-søm av hele toppen
  • Montering av kanter og viktigheten av å måle på rett sted for å få et fint resultat

Dette er et forholdsvis kort og intenst kurs. Det er mulig at jeg legger opp til litt «hjemmelekse» i forkant, slik at vi skal få prøvd ut flest mulig teknikker. Du får informasjon om dette i materiallisten du mottar når du er påmeldt.

Kurs 23

Skyggevirkning, perspektiv og optiske illusjoner
Signe Haugen
Søndag kl. 9:00–13:00 (4 timer)
Pris 600/750
Materiell/utstyr: Symaskin m.m.

Vi lar blokker og andre elementer kaste skygger på bakgrunnen, dette gir en spennende dybdevirkning på overflaten av en quilt. Vi ser på forskjellige måter å skape skyggene, som gir forskjellige slutteffekter. Med enkle midler kan blokkene dessuten få en tredimensjonal effekt. Vi bruker både applikasjon og vanlig sammensying av blokker.

Kurs 24

 

Sirkellinjalen «Easy Circle Cut Ruler»
Helle C. E. Løvenskiold
Søndag kl. 9:00–13:00 (4 timer)
Pris: kr 600/750
+ obligatorisk kurskompendium kr 50
+ linjal som du kjøper selv før kurset
Materiell/utstyr: Ta med linjalen «Easy Circle Cut Ruler» fra EZ Quilting, symaskin, stoff m.m. Linjalen kan kjøpes i de fleste quiltebutikker for ca. kr 300.
NB! Kurset passer for litt øvede.
Sirkellinjalen «Easy Circle Cut Ruler»
Med denne linjalen skjærer du hele, halve og kvarte sirkler. Du kan også bruke den til å skjære hull i bakgrunnsstoffet slik at du kan sy disse formene inn i bakgrunnen. Resultatet blir nydelig. Utvid sy-repertoaret ditt til å inkludere hele eller deler av en sirkel og lag nye, moderne eller bare fine tepper med litt annen vri. Velkommen til et veldig morsomt og (jeg advarer) kanskje vanedannende kurs.