Presentasjon kursledere Norsk quiltetreff 2021

Anne Lisbet Guldahl

Tirol i Østerrike

Jeg er norsk, men bor i Seefeld, med «hjemmebase» på Jevnaker/Hadeland (tidligere Hønefoss- og Hamarjente).

Jeg begynte å sy på mitt første patchworkteppe i 1989. Jeg kjøpt noen stoffpakker med ferdigklipte 12 cm x 12 cm stoffbiter, og startet likegodt med et stort sengeteppe. Det blir veldig fint, selv om det ikke er ferdig ennå.

Min andre quilt sydde jeg for hånd ved hjelp av papirsjablonger, og min lidenskap for stoffer, patchwork og quilting var vekket. Min mor, som har sydd patchwork-tepper så lenge jeg kan huske, lærte meg de nødvendige grunnteknikkene. Jeg fortsatte å sy tepper og andre tekstile produkter, til å begynne med etter ulike tradisjonelle metoder, men mest etter eget design.

Utstyrt med en god porsjon nysgjerrighet har jeg i de siste årene brukt mye tid på å utforske moderne teknikker og nye materialer. For tiden jobber jeg med alt fra tradisjonelle patchworkmønstre til moderne quilts.

Jeg har holdt kurs i patchwork, quilting og mixed-media i Tirol i flere år. Dette trives jeg svært godt med og jeg gleder meg til å utvide min kursvirksomhet til Norge. Som kursleder ser jeg utfordringen i å få kursdeltakere med mindre erfaring til å mestre nye oppgaver og samtidig klare å begeistre deltakerne med mer ekspertise.

www.annelisbetguldahl.com

Ingeborg Strupstad

Leirfjord kommune, Nordland

Jeg er 56 år, født og oppvokst i Trondheim, men bor på den vakre Helgelands-kysten. Jeg er gift, mor til tre flotte, unge menn i alderen 22–29 år og farmor til en herlig gutt på ett år.

Jeg har bare sydd i ca. 15 år, – etter at jeg fikk en fantastisk aha-opplevelse ved symaskinen i februar 2005.

Nå syr jeg litt forskjellig: punger, løpere, tepper. Ett par kjoler har det også blitt, men det er vesker med «duppedingser» og «stæsj» som ligger mitt hjerte aller nærmest. Uansett hva jeg lager forsvinner timene ved symaskinen fort. Jeg designer og lager vesker med varme og omtanke under navnet: d’miSi.