Gamle tepper og tekstiler

Registrering av gamle gjenstander

Denne siden er under endring, så hvis du har noen gamle quilter så ta kontakt med leder

De siste årene har NQF drevet registrering av gamle gjenstander.

Arbeidet ledes av Joan Foster og som et foreløpig resultat ble boka Gamle tekstiler av Joan Foster presentert på J.W. Damms forlag høsten 2002.

Vi registrerer fortsatt:

  • Lappeteknikk med eller uten quilting
  • Applikasjon med quilting
  • Quilting

Vi ønsker å kjenne historien av lappeteknikk og quilting i Norge, og dette må skje før de gamle gjenstandene forsvinner. Vi oppfordrer derfor alle våre medlemmer (og andre interesserte) til å se etter gamle gjenstander hos familie, venner og kjente.

Vi er interessert i arbeider laget før 1970. Tilstanden er ikke viktig fordi utslitte gjenstander bare forteller om mye bruk. “Stygge” gjenstander forteller om nød, kanskje om quilterens første forsøk på teknikken.

Trykk her for å gå til Registreringsskjema

Vi registrerer alle norske sengetepper, veggtepper, klær, puter, duker eller lignende samt utenlandske gjenstander som har vært i Norge siden før 1970. Gjenstander som nylig er kjøpt utenlands skal ikke registreres i denne sammenhengen.

Vi vil gjerne ha med bilder av hele gjenstanden og dersom det er mulig, detaljbilder samt et av baksiden. Send enten negativer eller lysbilder slik at vi kan ta kopier.

Obs! Det er ikke mulig å lage lysbilder fra APS-negativer, og dette betyr at gjenstanden aldri kan vises i lysbildefordrag osv.

Innsendte bilder og negativer kan returneres hvis ønskelig.