Foredrag Norsk quiltetreff 2021

19.–21. mars, Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen

Smittevern

Det skal kjennes trygt å delta på foredrag. Alle foredragene avholdes i rom med god plass. Gjennomføringen vil skje etter gjeldende smittevernregler, slik de foreligger i mars 2021.

Forkunnskaper

Norsk quiltetreff – og foredragene – passer for alle! Det er en fin måte å bli kjent med lappesøm på. Inviter gjerne med en venn. Ønsker du å ta notater? Ta med skrivesaker.

Foredrag

Et syprosjekt gir spilleregler, bevisst eller ubevisst

Ann A. Kanstad Johansen, Troms

Fredag kl. 19.00–20.00, kr 150

Ann A. Kanstad Johansen (bedre kjent som AnnAKa) er quilter, mønsterdesigner, kursleder og redaktør for bladet myQuilt. Hun deler noen hemmeligheter om spilleregler ved syprosjekt.

«Jeg kommer fra Malangen i Midt-Troms, har stor lidenskap for lappesøm og quilting, og er damen bak «AnnAKa-mønstrene» og bladet myQuilt.

Etter mange år innenfor faget kan jeg vel tillate meg å si at jeg har en del erfaring med å være i et syprosjekt, fra start til slutt. Noen ganger er det lekende lett å starte, være i, og avslutte et prosjekter. Andre ganger kan et prosjekt by på utfordringer, små eller store, delvis eller gjennom hele prosessen.

Hva er «spilleregler»? Kan de hjelpe oss eller kan de hemme oss? Bør vi ha «spilleregler», eller bare «la veien bli til mens vi går»?

Er det vanskelig å velge farger på stoffene, teknikker, blokker osv.? Hvordan kan vi greie å se for oss en ferdig quilt før den er sydd?

Disse spørsmålene er noen av de jeg ofte får når jeg har kurs eller møter andre quiltere. Et stort og interessant tema!

I foredraget vil jeg fortelle om mine erfaringer og tanker rundt dette, og hvordan jeg bruker «spilleregler» på forskjellige måter.»

Hvordan gjør hun det?

Kjersti Thoen, Oslo

Lørdag kl. 19.00–20.00, kr 150

Kjersti Thoen er quilter. Hun vant både 1. og 3. plass i den åpne klassen for mindre arbeider i medlemskonkurransen 2020 og hun fikk utmerkelsen Beste håndverk. Kjersti har også flere ganger tidligere vunnet priser. Mange har nok undret seg på hvordan hun får det til. Her forteller hun litt om «hvordan hun gjør det».

«Etter å ha vunnet mange premier i NQFs konkurranser, er det kanskje noen som lurer? Jeg skal snakke litt om veien fra jeg startet med quilting i 1992 i Tåsen Quiltelag, og frem til nå i tilværelsen som pensjonist; men altså ikke fra quiltingen!

Det blir litt om hvor jeg henter inspirasjon, om forskjellige teknikker jeg bruker og om hva jeg har lært av flinke folk fra mange land. Jeg kommer inn på konkurranser jeg har deltatt i og utstillinger jeg har vært med på og jeg kan nevne quilte-reiser til både fjern og nær i selskap med gode quilte-venner.

Men mest av alt handler det om gleden ved å skape, og naturligvis gleden ved å klappe på stoffene sine, da.

Jeg tar med mange quilter, både nye og gamle.»

Duppeditter til konstant glede

Helle Løvenskiold, Oslo

Søndag kl. 09.00–10.00, kr 150

Helle Løvenskiold er quilter og kursleder. Hun gleder oss med et foredrag om sine mange, kjekke «duppeditter».

Linjaler og malsett, verden er full av morsomme, hjelpsomme instrumenter som gjør utforming av former og blokker enklere, raskere og mer korrekte å lage. Det vi står igjen med selv når den «vanskelige» matematikken er gjort for oss er: FANTASI, DESIGN og MORO! Jeg ELSKER duppeditter og er i hvert fall helt hektet! Du får se arbeider gjort ved hjelp av forskjellige linjaler og malsett. Slik vil jeg inspirere deg til å kaste deg inn i «duppedittmoroa», ta frem gjenglemte og bortlagte linjaler og malsett fra skap og skuffer og gi dem nytt liv.