Konkurranseresultat 2010

[ Resultat 2002 ] [ Resultat 2003 ] [ Resultat 2004 ] [ Resultat 2005 ] [ Resultat 2006 ] [ Resultat 2007 ][ Resultat 2008 ] [ Resultat 2009 ] [ Resultat 2010 ] [ Resultat 2011 ]

Vinnerne av NQF-konkurransen 2010

Se alle konkurranseteppene som var med i 2010.

Ensom - Tosom - Tresom

Tradisjonell klasse


1. premie

Randi Åse Mulelid – ”Ikke ensom, tosom, tresom, men stjerner i fleng” (147,5 cm x 180cm)

Randi Åse Mulelid – ”Ikke ensom, tosom, tresom, men stjerner i fleng” (147,5x180)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Vinnerteppet utmerker seg med tanke på komposisjon og fargebruk. Quilten er vakkert og nøyaktig utført. Den frodige, brede rammen fremhever og gjengir fargene i midtpartiet. Juryen vektlegger de gode tradisjonelle verdiene som kommer frem i teppet. En verdig og flott vinner fra en enstemmig jury.

2. premie

Anne Rønningen: ensom, tosom, tresom: alene eller sammen? (101cm x 99cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Et vakkert, særpreget og originalt teppe. Materialvalg, quilting og design gjør teppet til en juvel. Nydelige sjatteringer og spennende bruk av quiltingen. Utradisjonelt stoffvalg i en tradisjonell quilt.

3. premie

Sølvi Erle Owesen: Hvit (43cm x 43cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Et lite smykke i vakkert utført håndverk. Hun som har laget teppet viser kunnskap om sammensetning av elementene i teppet og behersker teknikken fullt ut. Et nydelig utført arbeid.


Åpen klasse

1. premie

Sølvi L. Krokeide: Life in a Kaleidoscopic world (143cm x 123cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Teppet gir et visuelt uttrykk som utmerker seg med tanke på teknisk utførelse, fargeharmoni og detaljrikdom. Tema "ensom, tosom, tresom" går igjen i hele teppet. Form og innhold skaper en sterk kunstnerisk og håndverksmessig helhet. En praktfull, verdig vinner fra en enstemmig jury.

Dette teppet vant også juryens utmerkelse for beste håndverksmessige utførelse.

2. premie

Ragnhild Eckhoff Kjenne: Ensom-jeg? (115cm x 115cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Et spennende teppe både når det gjelder fargevalg, design og utførelse. Dristig bruk av farger og former bidrar til en særpreget komposisjon. Måten innerteppet er montert til rammen gir en ytterligere dimensjon i quilten. Nydelig arbeid med veldig spennende quilting og flotte utførte tekster.

3. premie

Kari Østengen: 1 – 2 – 3 (38cm x 120cm)

Juryens kommentarer:
Quilten oppfyller kravene i konkurranseutlysningen. Et enkelt, festlig uttrykk som er pent utført og utradisjonelt satt sammen. Figurene i teppet uttrykker liv og lekenhet, og en flott dynamikk. Et teppe man blir glad av.