Konkurranseresultat 2005

[ Resultat 2002 ] [ Resultat 2003 ] [ Resultat 2004 ] [ Resultat 2005 ] [ Resultat 2006 ] [ Resultat 2007 ][ Resultat 2008 ] [ Resultat 2009 ] [ Resultat 2010 ] [ Resultat 2011 ]

Vinnerne av NQF-konkurransen 2005:

"PÅ GJENGRODDE STIER"

1.premie ”På gjengrodde stier"
Ragnhild Sørenssen, Oslo

Juryens kommentarer:

Et originalt og nyskapende teppe med spennende detaljrikdom. Imponerende måte å beskrive temaet ved å bruke gamle tekstiler. Kontrasten mellom de blanke og matte tekstilene skaper spenning, og den raknede linen gjør uttrykket gjengrodd. Teppet er litt lealaust i finishen, men henger pent på veggen. Artig samspill mellom gammelt og nytt i kreativ, moderne, grensesprengende form!

2.premie ”Med Hamsund på gjengrodde stier”
Anne Vislie

Juryens kommentarer:

Et sprudlende og frodig teppe det er vanskelig å bli ferdig med. Man oppdager stadig nye litterære assosiasjoner i Hamsunds ånd, både konkret og abstrakt i et spennende og mangfoldig tekstilt uttrykk. Fargene og komposisjonen er myk og harmonisk og passer godt til uttrykket. Fint samspill mellom teknikk og komposisjon. Teppet er som en illustrasjon til Hamsunds roman.

3.premie ”Langt inni skogen den grønne"
Kjersti Thoen

Juryens kommentarer:

Et imponerende, nesten malerisk teppe med en konkret tolkning av temaet. Teppet har en stram komposisjon med strukne stammer som står i kontrast til de myke formene i skogbunnen. Lys og skygge gir perspektiv i bildet. En utrolig detaljrikdom i fargenyanser og bruk av delikate tekstiler. Teppet er nydelig utført av en dyktig maskinquilter.

Tilbake til resultatsiden: