Konkurranseresultat 2004

[ Resultat 2002 ] [ Resultat 2003 ] [ Resultat 2004 ] [ Resultat 2005 ] [ Resultat 2006 ] [ Resultat 2007 ][ Resultat 2008 ] [ Resultat 2009 ] [ Resultat 2010 ] [ Resultat 2011 ]

Vinnerne av NQF-konkurransen 2004:

"MASKER"

1.premie ”Blind prestinne II”
Kjersti Thoen, Oslo

Juryens kommentarer:

Vakkert ikonaktig uttrykk med assosiasjoner også til indiansk fjærpynt. Fargevalget er harmonisk og sakralt og framhever uttrykket. Fin kombinasjon av flere teknikker både for hånd og med maskin. Spennende bruk av stoff for å få fram detaljer. Teppet har en teknisk utførelse som er imponerende. Vinnerteppet er utført av en quilter som mesterlig har kombinert det visuelle uttrykk med tradisjonelt håndverk.


2.premie ”Grønn av misunnelse”
Linda Smebakk, Askim

Juryens kommentarer:

Kreativ, humoristisk og rå!

Sprudlende material- og fargevalg. En sjeldent vellykket kombinasjon av komplimentærfargene. Fin balanse i den asymmetrisk komposisjonen. Teppet assosierer til klovnen – narrens maske. Oppfinnsom måte å kombinere tekstile teknikker på. Teppet er maskinquiltet av en dyktig quilter.


3.premie ”Tatjanas masker”
Hege Kristin Ladderud, Oslo

Juryens kommentarer:

Et spennende og sprudlende moderne teateruttrykk, med assosiasjoner til middelalderens symbolikk. Teppet har store kontraster i fargevalg som forsterker motsetningen mellom det komiske og det tragiske. Symbolene er morsomme detaljer, og overgangen (borden) mellom de 2 delene er vakker! Teppet er applikert og quiltet for hånd. Det kunne med fordel vært quiltet mer.


Hederlig omtale i NQF-konkurransen 2004:

”Bekwele” - Tone Haugen Cogburn, USA

Fine farger og spennende masker med assosiasjoner til afrikanske masker og amerikansk Halloween. Her kunne man med stort hell strammet opp arbeidet, f.eks med en mørkere ramme. Kreativ og nydelig utført quilting.


”Utdrag av gjeldende forskrifter om maskevidde” - Kjersti Thoen, Oslo

En morsom og malerisk løsning - faktisk den eneste som ikke valgte ansiktsmasker som tema – hurra! Teppet er nydelig utført, men mangler kontraster på avstand. På nært hold er det både tekstur og svært detaljrik.


”Jeg er også en maske” - Anne Vislie, Oslo

Fin og tiltalende bruk av komplimentærfareger fra de skarpeste kontrastene, til de duse avstemte. Blandingen av de skarpe rette formene og de runde myke er fint avstemt. Teppet gir assosiasjoner til en moderne plakat.