Konkurranseresultat 2014

NQFs medlemskonkurranse 2014:
« Lady og landstrykeren. »

Det kom inn 30 bidrag til konkurransen.

Innsender valgte selv kategori ved påmelding.

Teknikk:
Teppe i lappeteknikk og/eller applikasjon, eventuelt kombinert med fri teknikk.

Størrelse:
Minimum:   0,5 kvm.
Maksimum: 150cm x 220cm
 
 

Åpen klasse

1. premie - Sølvi Lorentzen Krokeide - Regelbrudd

(121 cm x 128 cm)

Juryen sier:

Juryen har latt seg imponere over måten quilteren tar oss med inn i sin billedverden, og hvordan hun mestrer å male med tekstiler og teknikker. På avstand ser man umiddelbart tolkningen av konkurransens tema. På nært hold kan man glede seg over detaljeringen, oppfinnsomheten og kvaliteten i selve sømmen.

K30

 
 

2. premie - Signe Haugen - Blomster i snø

(100 cm x 135 cm)

Juryen sier:

Spennende tolkning av konkurransetittelen. Materialvalget viser et spenn fra grove kluter og kjøkkenhåndklær til sart silke og delikate fibrer. Et hav av ulike teknikker er brukt. Glidelåser, perler, strikk, bånd og knapper er noen av elementene som gir kontraster i arbeidet. Teppet bærer preg av en leken og kreativ prosess.

K24

 
 

3. premie - Ellen Aase - Kontraster

(62,5 cm x 100 cm)

Juryen sier:

Fargebrytninger, skjulte og åpne sårkanter og ulike uttrykk i quiltingen favner konkurransetemaet på en god måte og passer godt til teppets tittel, "Kontraster". Bruken av bånd i ulike kvaliteter er en hovedeffekt og fremhever det sarte mot det røffe.

K22

 
 

Tradisjonell klasse

1. premie - Hilde Blom Nilsen - Lady og Landstrykeren - en hundequilt

(95 cm x 106 cm)

Juryen sier:

Original og kreativ tolkning av tema. Dette er et dobbelsidig hundeteppe som har maskulint preg på den ene siden og feminint på den andre siden samtidig kan det fungere som et veggteppe. Gjennomført sobert fargevalg, delikat knutequilting med imponerende match på begge sider. Opphenget symboliserer hundelenker og forsterker tittelen. Quilten sjarmerte hele juryen.

K13a

 

 

2. premie - Torunn Stansberg Veslum - Lady og Landstrykeren - Kontrastene smelter sammen

(87 cm x 87 cm)

Juryen sier:

Flott kombinasjon av stoffkvaliteter. God gjennomføring av lappeteknikk i forhold til de ulike tykkelsene på stoffene. Quiltingen gir en uventet og spenstig relieff. Stoffenes farger og kvaliteter gjenspeiler konkurransetemaet tydelig.

K10

 

 

3. premie - Eirin Haltuff Smestu - Kryssende interesser

(150 cm x 195 cm)

Juryen sier:

En tradisjonell quilt med antikt preg som samtidig har et moderne formspråk. Myk sammenfletting av det maskuline og feminine, det polerte og slitte. Sikker komposisjon.

K11

Beste håndverk

Eirin Haltuff Smestu - Kryssende interesser

Juryen sier:

Gjennomført godt arbeid. Vakker håndsøm. God håndquilting som er avstemt med komposisjonen i teppet. Den skråskjærte lukkekanten gav en optimal avslutning.