Konkurranseresultat 2013

NQFs medlemskonkurranse 2013:
« Ekstremvær, - kaldt eller hett, vilt eller lugnt, vått eller tørt. »

Det kom inn 50 bidrag til konkurranse.
Innseder valgte selv kategori ved påmelding.

Teknikk: Teppe i lappeteknikk og/eller applikasjon, eventuelt kombinert med fri teknikk.

Størrelse Minimum: 0,5 kvm
Maksimum: 150cm x 220cm (bredde x høyde)

Åpen klasse

1.premie Ekstremvær - Kjersti Thoen
(75 cm x 105 cm)

Fulltreffer på tolkning av temaet. Du hører det uler, kjenner det plasker og du blir nesten våt. Det er en kompleks quilt med et utvalg av elementer som gjentas på en sikker måte og binder quilten sammen. Det håndverkmessige ligger på et meget høyt nivå.

Ekstremvær - Kjersti Thoen

2. Sommerfugleffekten – Sølvi L . Krokeide
(138 cm x 100 cm)

Tittelen hentyder til ordspill som gir assosiasjoner til klimaeffekter. Farge- og materialvalget gir en tropisk stemning med flotte fargegraderinger og rik detaljering. Tematisk viktig detalj i blå innfelling.Det håndverkmessige ligger på et meget høyt nivå.

Sommerfugleffekten – Sølvi L . Krokeide

3. Storm-en/et ekstremvær – Eli Tjetland
(100/130 cm x 60/105 cm)

Uten tvil konkurransens mest originale bidrag med en spesiell og leken tolkning av temaet ”ekstremvær”. Quilten får frem smilet hos betrakteren. Spesielt den strategiske plasseringen av kartet er effektfull. Det håndverkmessige er på et høyt nivå.

Storm-en/et ekstremvær – Eli Tjetland

Tradisjonell klasse

1. Monsterbølger –Julie Kvamme
(128 cm x 190/140 cm)

Quilten treffer konkurransetemaet meget godt, og den beskrivende tittelen og valg av form underbygger dette. Teppet bærer preg av stor nøyaktighet i sammensyingen og kantavslutningen. Fargenyansene er nøye avstemt. Teppet gir en opplevelse av både dramatikk og ro.

Monsterbølger –Julie Kvamme

2. Ørkenvandring – Solgunn Heim Nordgard
(117 cm x 210 cm)

Quilteren har brukt den tradisjonelle log cabin blokken på en meget effektfull måte. De quiltede sirklene gir assosiasjoner til endeløs ørkenvandring. Gode kontraster med bruk av varme og avdempede ”krydderfarger” mot sandfargede felt der den meget flott utførte håndquiltingen kommer tydelig frem. Teppet har en leken kombinasjon av hånd og maskinquilting.

Ørkenvandring – Solgunn Heim Nordgard

3. Megahaglbyge – Magnhild Tautra
(120 cm x 160 cm)

Betrakteren blir truffet av en kraftig haglbyge. Snedig bruk av bow tie blokken som gir snowballeffekt. Kalde høstfarger gir et rolig bakteppe.

Megahaglbyge – Magnhild Tautra

Beste Håndverk

Vinternatt i måneskinn – Marit Lauve
(140 cm x 140 cm)

Utrolig dyktig håndtverkmessig nøyaktighet i sammensying med mange detaljer og høy vanskegrad. Meget dyktig utført quilting.

Vinternatt i måneskinn – Marit Lauve