Sommerutstilling på Lappemakeriet

«Månedens blokk igjennom 10 år»

22. juni til 22. august 2016

Ole Brumm (av Bear paw, bjørnelabb)Ole Brumm (av Bear paw, bjørnelabb), Lappe Makeriets siste BOM

Utstillingen viser Lappe Makeriets BOM-tepper igjennom de siste 10 årene. Vet du ikke hva en BOM er? Det er en engelsk forkortelse for begrepet Block Of the Month, på norsk: månedens blokk. Opplegget organiseres som en abonnementsordning hvor deltagerne, en gang i måneden, får tilsendt en postpakke med oppskrift og stoffbiter som skal sys sammen. Ettersom månedene går, vil man til slutt ha sydd mange blokker satt sammen til et helt sengeteppe.

Alle tepper fra Lappe Makeriet har vært egendesignet i butikken, stoffene er håndplukket på stedet og syveiledningen har vært skrevet på norsk. Ofte har det vært flere fargealternativ å velge blant. (Dette i kontrast til de fleste andre norske butikker som i stedet tilbyr pakkeløsninger innkjøpt fra USA.) Vi har vært stolte av å tilby noe norsk og unikt.

Denne sommeren setter vi sammen et tilbakeblikk på alle abonnementsteppene. Du er hjertelig velkommen til å se kavalkaden. Samtidig blåser vi liv i noen av oppskriftene og pakkene slik at den som gikk glipp av en go'bit, nå kan sikre seg fra «nytrykken».

Ta gjerne med deg et av dine egne «månedens blokk-tepper» for å vise oss hvor fint ditt teppe ble. Spesielt vil vi være glad for å få se om du har klart å sy noe av restene eller løst sammensetningen på en annen måte enn oppskriften foreslo.

 

Utstillingen vises i butikkens åpningstider:

Mandag–fredag kl. 10–17

Lørdag kl. 10–16

Søndag kl. 12–16

 

Adressen er Verksgata 1, 1353 Bærums Verk.

www.lappemakeriet.no

 

Det er gratis parkering og enkelt å finne frem:

Med bil fra Oslo følger du skilt mot Drammen, Hønefoss/Bergen,

Bærums Verk og P-Verksgata.

Med buss fra Oslo velger du nr. 143 Bærums Verk og går av på Triangelen.

143 korresponderer med tog på Lysaker og T-banen på Bekkestua.

Buss 753 mot Lommedalen går fra Sandvika og korresponderer med

T-banen på Kolsås. Holdeplassen heter Verksgata.