Norsk Quilteblad nummer 3/ 2012

Norsk Quilteblad nr 3-2012 sendes ut til  medlemmene i uke 38 og 39.

Forsiden viser Bente Scheis teppe "India" som ble vist på utstillingen i Birmingham, England.

utstillinger og konkurranser
I år var det påmeldt og stilt ut 5 tepper fra norske quiltere. Teppene er det bilder av i bladet. Det samme med alle bidragene som kom inn til EQA-s CrossRoads konkurranse.

Neste års konkurranseutfordring fra EQA er triangler og har temaet "Movement". Norge har fått fargen lilla, og vi skal sende inn 12 triangler til EQAs utstilling på quiltefestivalen i Birmingham, England.
Jubileumsårets forberedelser starter nå med utlysningen av medlemskonkurransen "Quiltegleder gjennom 25 år". De 25 vinnertepppene stilles ut på NQFs jubileumsutstilling under "The Festival of Quilts" 2013.
Som for EQA-konkurransen er det publikum og besøkende på utstillingene som bestemmer vinnerteppene.

Les mer om konkurransene i bladet eller her på nettsiden, litt ned på siden.
Innleveringsfristen er 25. januar 2013.

Ellers er det litt av hvert for enhver smak fra de ulike utstillingene på quiltefestivalen i Birmingham, England.

norge rundt
Her er litt fra quiltelag i nord og sør (Hammerfest og Farsund), litt om QUIP-dagen 2013, en artikkel om gamle dynetrekk, sygleder og messehagelen til Stavsjø kirke.

ut i verden
Sølvi Alfnes var en tur i Washington, USA, i sommer og snublet over en stor minnesamling med quilts for AIDS-ofre. Hun forteller litt om opplevelsen, hvordan de gjør det og støtteapparatet rundt prosjektet.

ungquiltsidene
På ungquiltsiden kan du lese om førsteklassen som vant symaskinen fra barnekonkurransen 2012. Teppet ble vist på "The Festival of Quilts" og fikk hederlig omtale fra dmmerne. Magda skriver litt og har et fint mønster til barna.

mønstersidene
På mønstersidene denne gangen kommer siste del av NQT-teppet «Norge i bilder», som ble loddet ut under treffet i Danmark. Det er de siste tre broderier. Hvis det er noen av dere som syr teppet, tar redaksjonen gjerne imot bilder av det ferdige teppet.

Mona Sundøen Bitney har laget mønster på "Teppet til go'jenta".
Syes det i litt mer nøytrale eller mandige farger, blir det et fint teppe til go'ungen eller den lille poden.

Monster1_112 teppet til go-jenta

Ikke mottatt blad?

Sjekk om du har betalt kontingent. Hvis den er betalt uten bruk av KIDnr. og evt. betalt fra en konto som ikke står i ditt navn, ta kontakt med medlemssekretær og opplys navn på betaler og betalingsdato.

Medlemsadministrasjonen får noen blader i retur hver gang fordi adressen som står i medlemsregistret, er feil.
Har du husket å melde adresseforandring til NQF også?