Julegavetips: Barn + Symaskin = Gøy

Dette er boka som gir store og små lyst til å bruke symaskin!

Først og fremst er dette en bok for voksne som skal lære barn å sy.

 Boka har mange humoristiske modeller: Her er det firkanter opp og i mente som får morsomme monteringsløsninger. Allikevel er de svært enkle å lage. Dukkene er et kapittel for seg! Ingen dukker blir like, men alle får et uttrykk som smelter hjertene våre.

Boka kan bestilles på nett hos Norsk Husflidlag og vil være i salg rundt om i landet ellers.

Barneboka fra NQF og Norsk Husflidslag

Boklansering: innbydelse
Mandag 16. januar 2012 er det boklansering i Tønsberg på Slottsfjellsmuseet.
Programmet kan du lese om i pdf-filen.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å melde seg på lunsjen, tapas med kaffe og kake.
Påmelding til elin@husflid.no innen 10.januar
Den koster kr 230,-, betales til konto: 2850.12.24156.

Mer om boka:
Forfatter er Annie Eikenes, husflidskonsulent i Vestfold. Flere bøker om lappeteknikk er kommet fra hennes penn. I Barn + symaskin = gøy har hun hatt med seg Tullemor Møller fra Norsk Quilteforbund som samarbeidspartner. Stina Langloe Ørdal har laget de morsomme illustrasjonene av Gimber og Katta. De to dukket opp første gang i boka Tråd, som Annie Eikenes også er forfatter av.

Det er mange modeller og oppskrifter i forskjellige materialer, fra vanlig bomullsstoff, til sykkelslanger og isteposer! De fleste modellene i boka er sydd i samarbeid med barn. Modellene er alt fra pennal, PC-veske, puter til kosedyr og tepper.

Mønstrene er bygd opp omkring temaene firkanter, med sammensettinger som gir effektfulle mønstervirkninger. Boka viser mange variasjoner på firkantlapper og enkle quilteteknikker, tips om lure ”monteringstriks” og enkle måter å sy i glidelås på.