konkurranseresultat 2002

[ Resultat 2002 ] [ Resultat 2003 ] [ Resultat 2004 ] [ Resultat 2005 ] [ Resultat 2006 ] [ Resultat 2007 ][ Resultat 2008 ] [ Resultat 2009 ] [ Resultat 2010 ] [ Resultat 2011 ]

Resultat NQF's konkurranse 2002

Juryen delte ut 3 priser; èn i hver av de 2 utlyste klassene, og i tillegg valgte de å dele ut: ”Juryens hederlige omtale”. Her er juryens uttalelser:


Vinner i klassen for øvede:

Evig sommarstid av Kjersti Thoen

Årets vinnerteppe har et naturalistisk motiv. Bildet har en meget fin dybde med tydelig bakgrunn, mellomgrunn og forgrunn. De tredimensjonale hvitveisene i forgrunnen og på rammen forsterker dybden i bildet. De diagonale trestammene gir liv og bevegelighet og fører oss opp til luftige, vargrønne trekronen. Små islett av oransje lager det lille ekstra som må til for å skape spenning. Stoffene i bildet er velvalgte og brukt på en bevisst måte. Her kan vi fornemme vårens overgang til sommer. Motivet er delikat rammet inn. Den lysegrønne smale rammen er helt nødvendig for helhetsinntrykket. Motivet er applikert for hånd og rammen sydd på maskin. Teppet er håndquiltet med spesielt fine, jevne sting. Quiltemotivet på rammen er en vellykket fortsettelse av bildets motiv. Hvitveisene med blad gir en spennende effekt. Teppet gir et vakkert visuelt uttrykk samtidig som det er håndverksmessig svært dyktig utført. Juryen mener dette er en verdig vinner av årets konkurranse.


Vinner i klassen for nybegynnere:

Lauvåsen av Berit Hansen Gilde

Komposisjon:

Dette arbeidet består av fem blokker bundet sammen av et mellomverk. Motivene er enkle og henspeiler på inspirasjonsstrofen. Det er brukt rene, klare farger som gir teppet et delikat preg. Det lyseblå mellomverket og lukkekanten mot hvit bunn forsterker dette.

Teknisk utførelse:

Dette arbeidet preges av et meget godt utført håndverk. Applikasjon med borderi er nydelig gjort. Teppet er rikt håndquiltet med små og jevne sting.

Motivet er enkelt, men teppets tekniske utførelse er av en så høy kvalitet at vi mener dette er en verdig vinner i klassen for nybegynnere.


Hederlig omtale:

Julepresangen av Anne-Lise Kroken Sveen

Ved første øyekast kan teppet virke litt kjedelig, Men jo mer vi ser på det, jo mer fascinert blir vi av enkelheten og detaljene i det. Her er den frodige fortellingen om Jensemann veldig godt illustrert ved den røde biten som blir mindre og mindre. Maskinbroderiet på de røde enhetene viser Jensemanns drøm om julepresangen han skal lage til mor. Quilteren har benyttet mange stoff er. De røde stoff ene symboliserer kjærligheten og julen. At den siste biten er av utelukkende røde hjerter falt vi for. Komposisjonen er streng og enkel. Den skrå konten nederst gir spenning. Her opprettholdes balansen ved et bevisst fargevalg. Bakgrunnen er variert og delikat satt sammen og gir fint liv til teppet. Quiltingen er fantasifullt gjennomført med verktøyet Jensemann har brukt fra begynnelse til slutt i snekkerprosessen. Disse figurene er fint bundet sammen med stjerner, hjerter og buede linjer. Jensemanns strev understrekes av de ikke helt rette quiltede linjene i mellomverket. Den perfekte quiltingen i rammen er med på å forsterke den stramme enkelheten i komposisjonen. Det er tydelig at quilteren behersker symaskinen til fulle!